sunnuntai 15. syyskuuta 2019

JSM alkoi kotitappiolla

Helsinkiläinen shakkikerho Aatos oli tällä kertaa varamiehistä KymS:iä vahvempi luvuin 1-4. Kotijoukkueen pisteestä vastasi taktisesti onnistunut Petteri Paronen.

Ykköspöydällä suomen kärkipelaaja, suurmestari Tomi Nybäck osoitti hallitsevansa erinomaisesti asemapelaamisen ja kukisti kotijoukkueen shakkimestari Mauri Lehtosaaren. Kakkospöydällä kotijoukkueen Jussi Upero taisteli tasapelin Virolaisen kansainvälisen mestarin Tarvo Seemanin kanssa. Tarvo on tuttu monen vuoden takaa, pelasihan hän jo Kotkassa turnauksen vuonna 1996. Kolmospöydän tasapelistä vastasi shakkimestari Jani Väkevä Suomen Shakkiliiton vastuuvalmentaja ja fidemestari Antti Virtasen kanssa.

Myös nelospöydällä Aatoksen fidemestari Kari Pulkkinen oli tällä kertaa KymS:n Jevgeni Kholopovia vahvempi. Jevgeni taisteli hyvin ja oli pelissä mukana pitkään, mutta lopulta mestaripelaajan rutiini käänsi vaakakupin vierasjoukkueen hyväksi. KymS:n mestariehdokas Samu Montonen venyi myös tasapeliin viitospöydällä. Samulla vastassa oli entinen shakkiliiton puheenjohtaja shakkimestari Tuomo Halmeenmäki.

Kuutospöydällä nähtiin sitten KymS:n Petteri Parosen taktista voimaa. Shakkimestari Ari Issakainen on ollut usein näissä otteluissa vastaanottavalla puolella ja niin kävi tälläkin kertaa. Petterin taktinen uhraus toimi, kuningatar lähettiparin ja ratsun avustuksella jauhoi pakottavan mattiverkon vaikka Issakaisella oli kokonainen torni laudalla vastustajaansa enemmän.

7. pöydällä Jyrki Rakin pieni taktinen erehdys keskipelissä heikensi mustan asemaa niin paljon, että seuranneen kuningattarien vaihdon jälkeen valkeilla pelanneelle shakkimestari Eetu Prieurille jäi laatu (torni vastaan kevyt upseeri) enemmän. Tämän edun Prieur sai vielä muutettua torniloppupeliin kahden sotilaan eduksi minkä hän tarkalla pelillä vei voittoon asti.

8. pöydällä KymS:n Jani Havumäkeä kohtasi kokonaisen upseerin maksanut taktinen kömmähdys. Mestariehdokas Petri Graeffe ei sitten antanut käytännössä mitään vastapelin mahdollisuutta, vaan vei värinsä voittoon suhteelisen helposti.

Lopputulos siis 1 - 4 Aatokselle.

Liiga jatkuu tänään sunnuntaina 15.9. Helsingissä ottelulla EtVaSia vastaan. Ottelu pelataan shakkiareenalla 12.00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti