sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Liiga jatkui vierastappiolla

Etelä-Vantaan shakki, EtVaS, osoitti olevansa suhteellisen kova kotijoukkue. Shakkiareenalla käydyn ottelun loppunumerot olivat lopulta tylyt 6-0.

Tasapeliin ylsivät vain 4. pöydän Petteri Paronen ja 5. pöydän Jyrki Raki. Rakilla oli useampaan otteeseen myös voiton mahdollisuuksia, mutta sinnikkäästi puolustautunut fidemestari Tero Kokkila sai lopulta yksinkertaistettua aseman T ja sotilas vs. Torni ja sotilas loppupeliin, joka ei enää ollut voitettavissa.

Kolmospöydän Jegeni Kholopov kävi tälläkin kertaa kovan taistelun ja oli lähellä tasapelin pitämistä, mutta fidemestari Erik Rönkä piti pintansa ja kuittasi lopulta koko pisteen.

Kahdella kärkipöydällä EtVaSin suurmestari Kanep ja kansainväinen mestari Sepp olivat vain yksinkertaisesti liian kovia vastuksia. Lehtosaaren ja Uperon oli tyytyminen tilanteen toteamiseen, eikä kovasta valmistautumisesta huolimatta kärkipöydiltä herunut Kotkaan ja Kouvolaan viemisiä.

Kolmella alimmalla pöydällä Ihaksin, Havumäen ja Engelbergin vastustajat, shakkimestarit Kujala, Lindholm ja Paasikangas-Tella olivat jo lähtökohtaisesti yli 300 selo-pistettä ylemmäksi rankattuja. Vaikkei shakkia seloilla pelatakkaan, niin tällä kertaa seloero oli liian suuri ja teknien ylivoima lopulta aika murskaava. Ihaksin peli tosin hetkellisesti näytti edullisemmalta, mutta lopulta Kujala onnistui murskaamaan Arton keskustan ja samalla koko pelin.

Ensimmäinen liigaviikonloppu on nyt takana. Paronen voi olla KymS:n pelaajista tyytyväinen 1,5/2 tuloksellaan. Muille jäi jatkoon paljon parantamisen varaa.

Seuraavan kerran liigaa pelataan 19.10. jolloin KymS matkustaa shakkiareenalle MatSk:n vieraaksi. Kotiottelu on luvassa seuraavana päivänä, 20.10. klo 12.00 tervetuloa kannustamaan KymSiä ottelussa Shakkikerho Ninjaa vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti