lauantai 11. huhtikuuta 2020

4.Kierros

Pelit jatkuvat tänään kello 14.00 ja sitä seuraava kierros tänään kello 17.30.
Tänään Kymen Shakki kohtaa toisen suomalaisen joukkueen kun heidän vastaansa asettuu Salon shakkikerho.
SalonSK - Kymen Shakki 1
https://www.chess.com/live#tm=8033

Kakkosjoukkueen tielle asettuu Norjalainen Sotra.
Kymen Shakki 2- Sotra
https://www.chess.com/live#tm=8059

Eilisen tuloksia:
Viking chess club 8.5 - 3.5 Kymen Shakki1
https://www.chess.com/club/matches/live/kymen-shakki-1/7933
Eilinen kierros oli Kymen shakille haastava, sillä vastustaja joukkue koostui kolmesta suurmestarista ja kolmesta kansainvälisestä mestarista. Myöskään oma suurmestarimme ei päässyt pelaamaan johtuen siitä, että eilisen päivän myöhemmän kierroksen ajankohtaa on muutettu kokoajan myöhemmäksi. Kuitenkin Sarwer otti Islantilaisesta kansainvälisestä mestarista Jon Viktor Gunnarssonista kaksi pistettä voittaen molemmat pelinsä.
Kymen shakin paras suoritus nähtiin kuitenkin Uperon pelatessa puolalaista suurmestari Marcin Dziubaa vastaan. Upero voitti hienosti toisen peleistään Caro-Kannin Tal muunnelmassa. https://www.chess.com/live/game/4703343458
Muut taistelivat vastaan minkä pystyivät, mutta tällä kertaa vastustajan ylivoima otti vallan. Kymen Shakki 1 jatkaa silti kärjen haastamista ollessaan tällä hetkellä sijalla 13.

Kymen Shakki 2 5 - 7 Sorashogda 1
https://www.chess.com/club/matches/live/kymen-shakki-2/7957
Ahlqvist pelasi hyvin mielenkiintoisen näköisiä pelejä joissa ei tilanteita puuttunut, ensimmäisessä pelissä vastustajan kuningas oli avoinna ja Ahlqvistin kuningas keskellä, ja molemmilla hurjan taktiset suunnitelmat ilmassa. Engelberg pääsi molemmissa peleissä hankalan oloisiin loppupeleihin, joista toinen kaatui itseään vastaan toinen vastustajaa. Ja Rakilla oli paljon hyviä taktisia paikkoja, joista ensimmäisessä pelissä pisteen vei vastustaja ja toisessa taas Raki pääsi kostamaan.
Inkinen voitti myös vain toisen peleistään. Pitkään näytti, että Inkinen tuo joukkueelle kaivatun toisen pisteen, jolla päästäisiin tasapeliin, mutta vastustajan onneksi Inkisen aika loppui kesken. Harmillista sinällään, sillä parhaimmillaan vastustajalla oli sekunti aikaa, kun Inkisellä pari minuuttia.
Havumäki ja Turja saivat molemmat vastustajalta rokotettua vain puolikkaan pisteen. Turjan ensimmäinen peli oli hienosti hoidettu mallikelpoinen esimerkki moukkaloppupeli tasapelistä. Harmillinen upseerin syöttö vei toisen pelin voiton mahdollisuudet mukanaan. Havumäen ensimmäinen peli oli hyvin pitkään tasainen, kunnes vastustaja pääsi parin heikon siirron jälkeen niskan päälle. Toisen pelin tasapelissä käytiin hurjan tarkkaa taistelua alusta loppuun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti