sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

6. Kierroksen tuloksia

6. Kierroksen tulokset:
Porin shakinystävät 4.5 - 7.5 Kymen Shakki 1

Sarwerin onnistui ensimmäisessä pelissä vyöryttämään moukkansa niin, että vastustajalle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin luopua toisesta tornistaan sitä vastaan, tämän jälkeen peli olikin taputeltu. Toisessa pelissä peli oli pitkään tasaisen näköinen, kunnes vastustaja luopui epähuomiossa antoi moukan ja tämän jälkeen Sarwer jatkoi jo tutuksi tullutta moukkavyörytystään ja pikkuhiljaa silmukka vastustajan ympärillä kiristyi.
Lehtosaaren ensimmäisesäs pelissä vastustaja ei päässyt oikein yrittämään mitään, vaan päätti alun muutamien upseerien vaihdon jälkeen antaa Lehtosaarelle tilaa hyökätä itse perääntyessään. Tämä maksoi ensin vastustajalle laadun, ja nopeasti tämän jälkeen myös koko pelin. Toista peliä käytiinkin pidempään tasaisissa tunnelmissa. Lehtosaari sai moukan, mutta lähetti oli jäänyt ikävästi jumiin. Tästä lannistumatta Lehtosaari pelasi toisen pelinsä tasan.
Nippulan ensimmäisessä pelissä sovittiin tasapelistä jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Ilmeisesti pelaajat tiesivät toisensa ja muunnelmansa, eivätkä uskoneet kummankaan tekevän virheitä. Toisessa pelissä vastustaja meni Nippulan taktiikoihin ja antoi laadun. Peli kesti tämän jälkeen vielä pitkään, mikä osoittautui vain Nippulan herkutteluksi ja leikittelyksi vastustajallaan kuin kissa lankakerällä. Vastustaja yritti vielä lopussa viivyttää väistämätöntä ollessaan laadun ja kaksi moukkaa tappiolla.
Uperon ensimmäisessä pelissä nähtiin paljon taktiikka, näistä taktiikoista Upero näki vähän enemmän kuin vastustajansa ja voitti pelin. Toisessa pelissä Upero yritti salakavalaa mattihyökkäystä, mutta valitettavasti vastustajan puolustus piti ja sen seurauksena Uperon asema suli kuin kaikki tämän talven lumet.
Rakilla oli jo moukan johto, mutta tilanne oli hyvin avoin ja mahdollisuuksia täynnä, jotka vastustaja hyödynsikin kaventamalla eron ja lopulta loppupeliin siirryttäessä sai moukkansa sinkoamaan kohti aateliutta. Toisessa pelissä pelattiinkin vähän suljetunpaa asemaa ja tilanne näytti Rakille pitkään hyvältä, mutta vastustajan liero sai löydettyä taktiikoilla mattiuhan, joka kaatoi Rakin pelin.
Montoselle päivä oli iloinen, sillä hän pääsi viimein tässä turnauksessa nauttimaan voitosta toisessa pelissään pitkään jatkuneen remipelien jälkeen. https://www.chess.com/live/game/4711648619
Joukkue oli aiemmin saanut tehtäväksi voittaa Porilaiset ja niin joukkue myös teki.

Kymen Shakki 2 1.5 - 10.5 Koge Skakklub

Eilispäivän voitosta ilahtunut joukkue oli selkeästi tänään paljon väsyneempi. Emme käännä nyt tässä kohtaa veistä haavoissa ja tämän jälkeen ripottele vielä suolaa niiden päälle, vaan keskitymme huomiseen viimeiseen peliin.
Ahlqvist oli joukkueen ainut pisteen tekijä tehden niitä 1.5 kappaletta. Tässä voitto peli: https://www.chess.com/live/game/4711584562

Huomenna vielä viimeinen kierros! Kymen Shakki ei ehkä kamppaile kokoturnauksen herruudesta, mutta parhaasta suomalaisen paikasta käydään vielä kovaa taistelua.
Huginn - Kymen Shakki 1

Kymen Shakki 2 - Fredericia Skakforening

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti