lauantai 11. huhtikuuta 2020

5. Kierroksen tuloksia

5. Kierroksen tuloksia:

Jetsmark Skakklub 10 - 2 Kymen Shakki 1
Illan ottelu Kymen Shakki 1 ei ollut voiton ilotulitusta, kun Jetsmark pyyhki ykkösellä lattiaa. Heti alkuunsa Kymen Shakki antoi tasoitusta yhden pelaajan verran, tämä ei kuitenkaan joukkueen mielialaan vaikuttanut vaan sankarimme taistelivat urhoollisesti yrittäen loppuun asti.
Mainittavia urotekoja ei kuitenkaan jäänyt uupumaan ottelusta, sillä Sarwer voitti nelinkertaisen Tanskan mestarin Suurmestari Allan Stig Rasmussenin hienolla pelillä. https://www.chess.com/live/game/4707827438
Tuon hienon urotyön lisäksi myös Raki nujersi toisessa pelissään vastustajansa. Tämä tietysti lohdutti häntä vähän sillä edellisessä pelissä hänellä olisi vielä viime metreillä ollut häviön sijasta mahdollisuus ottaa tasapeli.
Lehtosaari pelasi suurmestaria vastaan, joka onnistui ensimmäisessä pelissä kiristämään silmukan vähän liian kireälle Lehtosaaren upseerista. Toisessa pelissä tilanne pysyi pitkään tasaisena, kunnes suurmestarin innokas moukka lähti taisteluun mukaan ja päätti, että hänestä tulisi isona vielä oikea leidi. Jännittäviä tilanteita siis.
Kholopov kävi taktista sotaa vastustajansa kanssa, mutta tällä kertaa vastus pääsi olemaan hieman ovelampi kuin ja rokotti molemmista peleistä voiton itselleen.
Montosen ensimmäisessä pelissä vastustaja sai viekkaudella ja vääryydellä itselleen ensin yhden ja sitten toisen moukan, jonka jälkeen siirtyi Montoselle epäedulliseen loppupeliin. Montonen yritti vielä taistella vastaan, mutta vastustaja tiesi mitä oli tekemässä. Sama toistui myös toisessa pelissä, tällä kertaa kuitenkin tornien sijasta loppupeliin siirryttiin kevyemmillä upseereilla.

Kymen shakki 2 7-5 SSON B
Siinä missä illan peli oli Kymen Shakki 1 kupillinen lasinsiruja nautittavaksi, niin Kymen Shakki 2 taas vuoli suuhunsa hunajaa ottaessaan ensimmäisen joukkuevoittonsa.
Havumäki sai ensimmäisessa pelissä moukan johtoaseman ja vei sen varmoin ottein voitettuun loppupeliin. Toisessa pelissä hän yritti samaa vastustajan moukka-aseman heikkouksilla, mutta peli kuivahti mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen tasapeliksi.
Pousilla ensimmäisessä pelissä todella mielenkiintoisia tilanteita kun vastustaja pääsi laadun ja moukan johdolle, jonka jälkeen yritti tehdä itselleen uutta daamia. Ilmeisesti johtoasema sai vastustajan varoituskellot pois päältä sillä Pousi sai tämän varjolla syötyä moukkia ja viimein vaihdettua ratsun torniin. Loppujen lopuksi Pousi vielä uhrasi viimeisen torninsa vastustajan moukkaan ja vyörytti omat kaksi moukkaansa voittoon piittaamatta vastustajan torneista. Hienoa taistelua. Todella hienoa. , ja Pousi sai vietyä häneltä moukkia. https://www.chess.com/live/game/4707765002
Toisesta Pousin pelistä tuli vähän puolustuskamppailua, mutta vastusajan ylivoiman edessä Pousi seisoi urhoollisesti ja kamppaili itsensä hyvin pattiin.
Viekkaiden juontensa avulla vastustaja sai Engelbergistä yliotteen molemmissa peleissä. Kamppailuissa tapahtui paljon, mutta vastustajan juonet tällä kertaa olivat vain suurempia kuin Engelbergin mahdollisuudet niitä puolustaa.
Inkinen pelasi perusvarmaa voittopeliä. Vastustaja yritti laittaa kampoihin, mutta Inkisen ylivoimaisuus laudan äärellä ei antanut viholliselle armoa.
Rakin ensimmäisessä pelissä vastustaja yritti hämätä Rakia yrittämällä huijata tätä syömään kuningattarensa, jotta saisi matin, mutta ei tajunnut samaa mitä Raki: Yritys oli vastustajan kohdalta tuhoon tuomittu, sillä Raki söi kuningattaren shakilla ja näin voitti lopulta pelin. Toinen peli osoitti myös taktista ylivoimaa vastustajaa kohden Rakilta eikä vastustajalla juurikaan ollut mitään mahdollisuuksia.
Turja taisteli urhoollisesti, mutta tällä kertaa jäi näkemättä vastustajan uhkia ja vastustaja otti harmi kyllä yliotteen molemmissa peleissä.


Pelit jatkuvat huomenna. Molemmat joukkueet lepäävät ja hiovat torahampaitaan seuraavia vastustajia varten. Huomenna siis yksi kierros kello 14.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti